top of page

Zorg jij voor je partner, kind, vader, moeder, grootouder, vriend(in), buur, kennis, ... omdat deze hulp nodig heeft bij bepaalde dagelijkse taken?

Mantelzorger?

Als mantelzorgcoach ben ik professioneel opgeleid om mantelzorgers de gepaste ondersteuning te bieden, maar evenzeer is mijn persoonlijke ervaring als mantelzorger hierbij ook van cruciaal belang. Hierdoor begrijp ik zeer goed hoe moeilijk het is om de balans tussen het zorgen voor de ander en het zorgen voor jezelf te behouden.

Welke ondersteuning kan je van mij verwachten?

Overbelasting

Overbelasting

Het zorgen voor een ander brengt al snel heel wat spanningen met zich mee. Wanneer dit te lang aanhoudt, kan dit omslaan naar chronische stress met overbelasting tot gevolg. Als mantelzorgcoach help ik jou graag inzicht te verwerven in jouw mantelzorgsituatie met in het bijzonder ook aandacht voor jou als persoon. Wat doe je in het dagelijks leven? Wat doe je graag en wat niet? Waar krijg jij energie van? Wat motiveert jou? Wat maakt het zorgen voor (soms) moeilijk? 

We stellen jouw huidige en de gewenste balans op en gaan samen aan de slag om tot de gewenste situatie te komen.

Technieken aanleren

Technieken aanleren

Vanuit mijn achtergrond als ergotherapeut kan ik jou heel wat zaken aanleren om de zorg vlotter, veiliger, ergonomisch uit te voeren. Denk maar aan het in- en uit de auto of in- en uit bed begeleiden, het gebruik van een rollator/rolstoel, de resterende mogelijkheden van de persoon waarvoor je zorgt leren inzetten, hulpmiddelen correct gebruiken, ...

Informatie en advies

Informatie & advies

Zit je met vragen over tegemoetkomingen, verlof, opvang, zorg, lotgenotencontact, samenwerken met professionele hulp, ... Als mantelzorgcoach leid ik jou graag naar de juiste informatie of diensten en geef ik advies op maat van jouw situatie.

Online modules voor mantelzorgers

Online vorming op eigen tempo

Leer je graag op eigen tempo zaken bij die jou kunnen helpen bij het uitvoeren van de zorg? Neem dan zeker een kijkje in ons aanbod aan online leermodules via deze link.

Tarieven

Kostprijs & terugbetaling

Tarief coaching

€30 / halfuur

€60 / uur

Terugbetaling

Tot op heden is er geen terugbetaling voor mantelzorgcoaching.

Organisatie die zich inzet voor mantelzorgers?

Bent u op zoek naar ideeën ter ondersteuning van mantelzorgers zoals een ontmoetingsmoment met lotgenoten, educatiesessies, vormingen, workshops, enzovoort?

D-Akt Ergotherapie denkt graag met u mee en is gespecialiseerd in het geven van workshops over allerhande thema's die u hier kan terugvinden. 

bottom of page