top of page
Ergonomisch handelen bij rugklachten

Rugklachten

Als zelf rugpatiënt zijnde weet ik als geen ander hoe snel we toch eens een verkeerde houding aannemen ondanks dat je weet hoe je taken het beste zou uitvoeren om de rug te ontlasten. Bij mij kan u dan ook terecht voor het aanleren van goede technieken op maat van jouw klachten en mogelijkheden. En dit nog het liefst van al in de eigen thuis- en/of werkomgeving zodat het advies zeer gericht is op de persoonlijke situatie en omgeving. Wens je concreet advies op één domein zoals poetsen, verplaatsen, ... of wil je graag meegenomen worden in een lessenreeks op maat van jouw leven? Beide is mogelijk.

Ervaar je aanhoudende klachten van vermoeidheid, cognitieve problemen, verminderde inspanningsmogelijkheden na het doormaken van een Covid-19-infectie? Dan help ik jou graag verder met cognitieve training en/of het aanleren van energiesparende technieken om beter te leren omgaan met jouw klachten.

Long-covid-19

Long-Covid-19

Burn-out / Bore-out

Burn-out / Bore-out

Ergotherapie kan jou helpen bij het leren (h)erkennen van jouw kwetsbaarheden om te herstellen van burn-out of bore-out en herval te voorkomen. Je leert kijken naar jouw eigen gedrag en we gaan na welke activiteiten voor jou energiegevend en energienemend zijn. Dit met als doel opnieuw evenwicht te vinden in het dagelijks leven en terug die zaken te kunnen doen die voor jou belangrijk zijn. Zelf kreeg ik een aantal jaar geleden te maken met een bore-out en neem ik deze ervaring mee in mijn therapiesessies om anderen te helpen.

Fysieke en/of cognitieve revalidatie

Fysieke & cognitieve revalidatie

Wanneer u problemen ondervindt op fysiek en/of cognitief vlak kan u bij mij terecht voor ergotherapie in de thuisomgeving. Samen gaan we na welke activiteiten voor jou belangrijk zijn om zelfstandig uit te kunnen voeren. Op basis daarvan gaan we zaken gaan trainen, aanpassen of hulpmiddelen inschakelen die jou hierbij helpen.

Valpreventie

Valpreventie

Wist je dan er heel wat factoren een rol spelen of je een verhoogd risico hebt op een val of niet? Niet alleen spiersterkte en evenwicht spelen bijvoorbeeld een rol, maar ook medicatie, zichtproblemen, het stellen van risicogedrag, urine-incontinentie, ... Als expert valpreventie geef ik jou graag inzicht in jouw valrisico en wat je hier aan kan doen. Dit kan gaan van advies, doorverwijzing tot het aanleren van veilige technieken om ervoor te zorgen dat je mobiel blijft. Ook wanneer er sprake is van angst om te vallen kan u bij mij terecht.

Langer thuis blijven wonen

Langer thuis blijven wonen

Wil je zo lang mogelijk thuis blijven wonen, maar ervaar je moeilijkheden die dit zouden kunnen verhinderen? Denk maar aan een diagnose dementie, een verminderde mobiliteit, cognitieve moeilijkheden, ... Als ergotherapeut streef ik er altijd naar mijn cliënten zo lang en zo zelfstandig mogelijk te houden in hun vertrouwde leefomgeving. Dit door zaken die niet goed gaan te gaan trainen, aanpassingen aan te brengen/te adviseren of hulpmiddelen te leren gebruiken.

bottom of page