top of page
Zoeken

Rugklachten, preventie en ergotherapie

We kennen allemaal wel iemand die te kampen heeft met rugproblemen. Deze kunnen te wijten zijn aan een aangeboren aandoening of een verworven aandoening door ongeval, repetitief verkeerde houdingen aannemen, enzovoort. Ikzelf ben ook één van deze mensen die regelmatig rugklachten heeft. Deze zijn te wijten aan een groeiziekte die ik als kind heb gehad die pas later is ontdekt (ziekte van Scheuermann) in combinatie met beroepsmatige overbelasting.


In revalidatiecentra en ziekenhuizen zijn ergotherapeuten en kinesitherapeuten aanwezig waarbij u tijdens een revalidatieprogramma terechtkan voor oefeningen en adviezen omtrent rughygiëne. Maar hoe zit het in de thuissituatie? Tijdens het uitvoeren van uw job, huishoudelijke taken, hobby's, … ? Heeft u rugklachten tijdens het autorijden? …

Als zelfstandig ergotherapeut richt ik mij op het begeleiden van personen met acute en chronische rugklachten in de thuissituatie, werkomgeving en andere voor u belangrijke activiteiten waarbij u rugklachten heeft. Ook preventie is een deel van mijn missie.


Hoe doe ik dit?

Aan de hand van een zelf opgesteld therapieprogramma met de naam 'Rugsteun: ik draag zorg voor mijn rug!'. Dit programma bestaat uit een interactief lessenpakket waarin alle facetten van het leven vervat zitten. Afhankelijk van uw wensen en noden, bestaat het therapieprogramma uit maximum 12 sessies van telkens 30 minuten.


Meer informatie over mijn therapieprogramma? Neem dan zeker vrijblijvend contact met me op!

Meerwaarde van ergotherapie bij rugklachten?

Als ergotherapeut beschik ik over de nodige algemene kennis van de anatomie van de wervelkolom. Daarnaast zijn wij als beroepsgroep specialist in het begeleiden, aanpassen, analyseren en evalueren van handelingen. Dit, samen met het gegeven dat een ergotherapeut zich richt op het dagdagelijks handelen van de cliënt, zorgt ervoor dat wij goed geplaatst zijn om ondersteuning, begeleiding en advies te bieden aan personen met rugklachten.

Ergotherapie bij rugklachten draagt bij tot:

- het leren omgaan met chronische rugklachten, pijn (management)

- het voorkomen en/of uitstellen van klachten

- het creëren van een meer ergonomische werkomgeving

- het (terug) kunnen uitvoeren van taken/activiteiten die men belangrijk vindt

- rugvriendelijk handelen

- kennis van rughygiëne

- betere werkhouding

Groepsbegeleiding 'Rugsteun, ik draag zorg voor mijn rug'

Wens je graag deel te nemen aan een groepsbegeleiding? Schrijf je dan nu in! Kostprijs 15 euro per volwassen deelnemer. Ook kinderen kunnen deelnemen aan 10 euro per kind. Rugproblemen kunnen zich voordoen op alle leeftijden en preventie is zeer belangrijk. Locatie en data worden vastgelegd na afsluiten van de inschrijvingen en in samenspraak met de persoonlijke agenda van de ingeschreven deelnemers. Inschrijven kan via de Facebookpagina, via 0494 25 83 57 of info@d-aktergotherapie.be.

Tot dan!



78 weergaven0 opmerkingen