Therapeutisch materiaal

Aan de hand van concrete materialen kan je bepaalde zaken inoefenen, stimuleren, prikkelen, verwerken, enzovoort.

Dit materiaal hoeft helemaal niet duur te zijn!

Als ergotherapeut heb ik een ruime ervaring en kennis van therapeutische materialen. Ik gebruik ze dan ook dagelijks in therapiesessies.

Ben je op zoek naar iets concreet, heb je vragen bij een bepaald materiaal, ... ? Dan help ik jou graag verder met advies of begeleiding.

Sommige materialen maak ik zelf en bied ik ook te koop aan. Bij complexere vragen, sta ik graag bij met raad en daad om tot een op maat resultaat te komen.

AANBOD
Stimming materiaal

'Stimming' materiaal kan gebruikt worden als hulpmiddel om een teveel aan prikkels te verwerken, of net omgekeerd, om een tekort aan prikkeling te creëren. Het kan rust brengen wanneer u of uw kind dit nodig heeft.

'Stimming' is afgeleid van het Engelse werkwoord 'to stim' en betekent stimuleren. Het uitvoeren van repetitieve fysieke handelingen kan helpen bij het omgaan met stress, overprikkeling en gefocust te blijven.

Voeldoeken voor jong en oud

Voeldoeken zijn doeken waarbij er tal van sensorische elementen zijn toegevoegd. Dit ter stimulering van specifieke ontwikkelingsdomeinen, rustgevend element, prikkeling van de zintuigen of ter ondersteuning van communicatie/contact.

© 2019 by D-Akt Ergotherapie. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now
IMG_20200525_145649